James producten in een nieuw Jasje

James is een innovatieve, vooruitstrevende onderneming die zich als doel heeft gesteld om continue haar producten en serviceverleningen te verbeteren. Verbetering niet alleen in de zin van kwaliteit, maar ook in het belang van het milieu. James acht het daarom als zeer belangrijk om te streven naar de meest optimale oplossing voor mens en milieu.

Dit is de reden waarom zich James direct kon vinden in de principes van cradle-to-cradle. Hieronder wordt het duurzame ontwerpen van producten verstaan. Het idee hierachter is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product nuttig kunnen worden ingezet in een ander product, waardoor de afvalproblematiek met succes tegen gegaan wordt. In deze brochure zullen wij u in het kort toelichten, welke stap James B.V. al in deze richting gezet heeft. De eerste focus lag bij de ontwikkeling van een nieuwe verpakking voor de James onderhoudsproducten voor harde vloeren.

In 2009 is James B.V. begonnen met het in kaart brengen van de grondstoffen die gebruikt worden voor de verpakkingen en kwam toen tot de verbazingwekkende ontdekking dat er zeer verschillende materialen voor de flessen en de etiketten gebruikt worden. Elke vorm van recycling wordt hierdoor nagenoeg onmogelijk. Reden genoeg om hiervoor een oplossing te vinden! Samen met onze toeleveranciers zijn wij daarom aan tafel gaan zitten. Met genoegen worden wij nu in de gelegenheid gesteld, u te kunnen infomeren over onze eerste belangrijke stap richting cradle-to-cradle verpakkingen. Voor onze harde vloerenproducten bieden wij vanaf hedennieuwe transparante flessen, die bestaan uit PE.

De etiketten voor deze flessen zijn van PE gemaakt, waardoor nu nog maar slechts één materiaal voor het hele product gebruikt wordt. Zodra het product dan verbruikt is, kan het in zijn geheel binnen de technische cyclus worden verwerkt tot een nieuw product bestaande uit PE. Bovendien hebben wij bewust ervoor gekozen om transparante flessen en etiketten te gebruiken om kleurstoffen te kunnen besparen.Graag willen wij u vragen uw afnemers over deze belangrijke verandering te informeren en op de goede keuze voor het milieu te wijzen.

Wij bieden u voorlopig de volgende producten in ons nieuw jasje aan:

  • James Laminaatreiniger S
  • James Laminaatreiniger
  • James Vinylreiniger
  • James Zijdemat

Wij zullen in de toekomst ook aan onze overige verpakkingen werken. Zodra wij nieuwe ontwikkelingen aan u kunnen offreren, ontvangt u hierover nader bericht.

Deel dit bericht!

Er is nog meer te ontdekken

Demi Ueberbach

De Grote Zomerschoonmaak

Met onze tips & tricks zorg je ervoor dat de zon niet het enige is dat gaat stralen deze zomer!